Żywność polskim hitem eksportowym
W eksporcie, czy nam to się podoba czy nie, dobrzy jesteśmy głównie w żywności, szczególnie w szynce i w jabłkach.
Wyższe zapasy jabłek w UE w listopadzie 2013 r.
Wg WAPA zapasy jabłek w Unii Europejskiej na początku listopada 2013 r. były o 3,4% wyższe niż rok wcześniej. W największym stopniu wzrosły zapasy we Francji (+47%) do poziomu 691 tys. t, natomiast w Niemczech zanotowano ponad 19% spadek r/r do 340 tys. t - informują analitycy BGŻ.
Polska zajmuje czołowe miejsce w Europie w produkcji owoców
W ogólnej klasyfikacji jeśli chodzi o produkcję owoców Polskę wyprzedzają tylko: Włochy,, Hiszpania, Francja, Niemcy i Grecja.
OGŁOSZENIE
Zapraszamy do składania ofert na przygotowanie i realizację kampanii
promocyjno - informacyjnej pt. „Niezwykłe właściwości zwykłych owoców”.
KOMUNIKAT
W dniu 29.11.2013 roku odbyło się w Grójcu, spontanicznie zwołane przez zainteresowanych, spotkanie przedstawicieli kilkudziesięciu grup producentów owoców i warzyw z województw: mazowieckiego, lubelskiego, łódzkiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego.